Welkom

Het Niels Stensen Fellowship is een postdoc stipendium dat sinds de jaren zestig jaarlijks wordt toegekend aan excellente pas gepromoveerde onderzoekers om hen in staat te stellen onderzoek te doen aan een gerenommeerde buitenlandse universiteit of instelling.

Doel van het Niels Stensen Fellowship is de bevordering van de persoonlijke ontwikkeling van deze jonge, getalenteerde onderzoekers. Het stipendium is er voor de kosten voor levensonderhoud en huisvesting, reiskosten en bijkomende kosten in het buitenland en dus niet voor het wetenschappelijk onderzoek zelf.

Het Niels Stensen Fellowship Committee komt graag in contact met kandidaten die wetenschappelijk excellent zijn en zich tevens maatschappelijk betrokken tonen. Het programma staat open voor alle wetenschappelijke disciplines.
 

Stipendium aanvragen

Om in aanmerking te komen voor het Niels Stensen Fellowship moet de kandidaat aan een aantal vereisten voldoen en worden voorgedragen door twee hoogleraren in Nederland. Kandidaten kunnen zich dus niet zelf aanmelden.

De vereisten staan beschreven in een uitnodiging die jaarlijks rond februari/maart verstuurd wordt aan hoogleraren aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen.


Begin oktober heeft het Niels Stensen Committee vergaderd over de aanvragen van 2016. Van de 67 definitieve aanvragen zijn zeven beurzen toegekend en drie reservekandidaten aangewezen.

Alle kandidaten zijn inmiddels schriftelijk geinformeerd, ook hun voordragers hebben wij bericht.